Maatwerkadvies

Als het lastig voor u is om precies vast te stellen welke energiebesparende maatregelen bij uw woning passen, dan kunt u gebruik maken van de diensten van een gecertificeerde maatwerkadviseur. De maatwerkadviseur komt bij u thuis langs en stelt voor uw woning een maatwerkadvies op. Daarin staat welke mogelijkheden er in uw woning zijn, wat die kosten en hoeveel energie er wordt bespaard. Dit advies kunt u met een aannemer bespreken en een offerte vragen voor de uitvoering daarvan.
In het EPA-advies staat ook het energielabel dat uw woning nu heeft en wat het wordt na de maatregelen.

Vraag het energieloket in de regio om adressen van gecertificeerde EPA adviseurs bij u in de buurt of zoek in het KBI register op internet.

Het maatwerkadvies wordt gesubsidieerd. U kunt maximaal € 200 subsidie krijgen voor het laten opstellen van een maatwerkadvies. Het budget voor de Tijdelijke subsidieregeling maatwerkadvies voor woningen is per 19-11-2010 op. U kunt voor dit jaar dus geen subsidie meer aanvragen.

Energielabel

Het energiecertificaat geeft de mate van energiezuinigheid van uw woning aan. Dit kunt u bijvoorbeeld overleggen bij de verkoop van de woning. Meer informatie vindt u op de pagina energielabel.

Energiecertificaat

Het energieadvies is een advies voor uw woning op maat. De adviseur inspecteert de woning en controleert de isolatie, ventilatie en verwarming van de woning. Op basis van de bevindingen stelt de energieprestatieadviseur een advies op. Als u de maatregelen uitvoert vraagt de adviseur een nieuw energiecertificaat aan. Een beter certificaat geeft betere verkoopbaarheid van de woning.

Warmtefoto

warmtefotoEen energieprestatieadviseur maakt soms gebruik van warmtefoto's. Op die foto zie je goed waar de slechte plekken zitten in de woning. Op de foto is dat bijvoorbeeld het enkel glas in de ramen van de woning. Een warmtefoto kan alleen in de winter worden genomen.